Overblog
Seguir este blog Administration + Create my blog
ARXIV JVJOL

Butlletí digital de notícies de l'Arxiu Jujol contacte: arxiujujol@tinet.cat ARXIU JUJOL

Article "Ruta Jujoliana"

Publicado en 26 Marzo 2018 por ARXIV JVJOL

 

L’aparellador reusenc Josep M. Buqueras i Bach, president de la Fundació Trencadís publica en el núm. 81 de la revista Tag -que edita periòdicament el Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Tarragona- un article sota el títol “Ruta Jujoliana” que té com a fil conductor tres obres de l’arquitecte tarragoní al municipi de Els Pallaresos on a banda de la Casa Bofarull, veritable icona de l’art jujolià al Camp de Tarragona, s’hi poden contemplar altres obres que han despertat en aquesta ocasió l’interès de Buqueras:  les Antigues Escoles, la Casa Fortuny, Casa Solé, son tres obres de les que es fa una descripció molt acurada revelants detalls que tot sovint podrien passar desaparcebuts a l’observador.

 

Comentarios

Article al programa del Gremi de Pagesos de Tarragona

Publicado en 16 Marzo 2018 por ARXIV JVJOL

El programa de Setmana Santa del Gremi de Pagesos de Sant Isidre compta en aquesta edició amb una col·laboració de Teresa Jujol, filla de l'arquitecte que  ens dona unes pinzellades sobre la figura del seu pare i la seva estreta col·laboració amb el Gremi entre 1926 i 1949. L'article destaca el sentiment de pertinença de Jujol amb el Gremi i la seva participació més enllà de l'aportació artística.

 

Comentarios

PROJECCIÓ "JVJOL-GAUDÍ, dos genis de l'arquitectura"

Publicado en 9 Marzo 2018 por ARXIV JVJOL

El passat dia 5 de març, va tenir lloc al Centre de Lectura de Reus, la projecció del documental de Luís Campo Vidal “JVJOL-GAUDÍ, DOS GENIS DE L’ARQUITECTURA”. L’acte fou organitzat per la Fundació Trencadís, Modernisme i Cultura i presentat per la Dra. Anna I. Serra, professora d’Història de l’Art de la Universitat de Tarragona. Comptà també amb la presència del Sr. Jordi Agràs, Delegat dels SS.TT. de Cultura de la Generalitat, el Sr. Jaume Massó, president del Centre de Lectura i Josep M. Buqueras president de la Fundació Trencadís. Assistiren un total de 43 persones.

 

Comentarios