Overblog
Seguir este blog Administration + Create my blog
ARXIV JVJOL

Butlletí digital de notícies de l'Arxiu Jujol contacte: arxiujujol@tinet.cat ARXIU JUJOL

Nit dels Museus

Publicado en 25 Mayo 2018 por ARXIV JVJOL

 

Durant la passada edició de la Nit dels Museus, el dissabte 19 de maig, al municipi de Sant Joan Despí el Centre Jujol Can Negre va rebre un total de 685 visitants que gaudiren d’una jornada especial en aquest espai jujolià.

 

Comentarios

Una mirada al llegat de Jujol

Publicado en 14 Mayo 2018 por ARXIV JVJOL

 Una mirada al llegat de Jujol

Organitzada pel Gremi de Pagesos  de Sant Llorenç i Sant Isidre i el COAC de la demarcació de Tarragona, el passat  dissabte 12 de maig es  celebrà la II Jornada Jvjoliana.  Aquest esdeveniment va comptar amb la col·laboració delConsell de Modernisme, la Fundació Trencadís i l’Arxiu Jvjol. L’escenari de l’acte va ser el saló d’actes del COAC.

Després d’unes paraules de benvinguda dels presidents de les entitat organitzadores, els Srs. Raül Font-Quer i Joan Tous,  l’arquitecte i professor de la UPC Joan Mercadé ens va parlar dels “quaderns de viatge” de Jvjol i de Le Corbusier, fent èmfasi en la importància del dibuix en els seus projectes/creativitats arquitectònics.

Una taula rodona sobre l’església primera de Vistabella” va permetre que, en primer lloc, l’arquitecte Guillem Carabíens aproximés al desenvolupament geomètric de la planta d’aquesta peça singular de Jujol. La historiadora Concepció Peig va dir que Jujol  creà nous espais diàfans i utilitzà nous materials; també ens va parlar del Gaudí jujolià i del Jujol gaudinista, sent els dos arquitectes d’avantguarda. Finalment, l’arquitecte Roger Miralles ens va manifestar que Vistabella va “marcar com a projecte”: els seus dibuixos marquen l’esperit jujolià.

 Al migdia es va realitzar la visita de tot el patrimoni jvjolià que té el Gremi de Pagesos, tant a l’església de Sant Llorenç com a l’Espai Jvjol.

A la tarda, va tenir lloc la ruta modernista, guiada pel vocal de patrimoni del Gremi de Pagesos, Josep Maria Buqueras, que es va iniciar des del rectorat de la URV, passeigs de Sant Antoni i de les Palmeres, Rambla Nova, per acabar al mercat. Al  llarg del recorregut, es van mostrar fotografies dels edificis modernistes existents en els carrers colaterals, com l’església dels Pares Carmelites i les obres de Gaudí i Domènech i Montaner, l’ altar/ostensori del Santuari del Sagrat Cor i el Mausoleu de Jaume I. 

El divendres dia 11 es va projectar a l’Antiga Audiència el documental “JVJOL-GAUDÍ. Dos genis de l’arquitectura”, dirigit i produït per Lluís Campo Vidal.  

Comentarios

JVJOL 140/70

Publicado en 7 Mayo 2018 por ARXIV JVJOL

 

JVJOL 140/70

 

El proper mes de juny l’Ajuntament de Sant Joan Despí (Barcelona) inicia el seu any Jujol amb el títol “Jujol 140/70” (140 anys del seu naixement i 70 de la seva defunció). Tot un seguit d’activitats al voltant de la figura de l’arquitecte tarragoní i la seva obra configuren un homenatge de primer ordre que movilitzarà  aquest municipi del Baix Llobregat que conserva nombroses obres de l’arquitecte de diferents disciplines.

 

Els continguts i objectius queden esplícitament detallats en el programa que abarca un ampli arc temporal de juny de l’any en curs fins el setembre de 2019, però que es poden sintetitzar en un gran interès per donar a conéixer l’obra jujoliana com a referent de l’art i l’arquitectura del segle XX. L’Ajuntament de Sant Joan Despí, molt sensible en la protecció i promoció del llegat Jujol ha programat diversos esdeveniments de caràcter cultural, festiu, folklòric i gastronòmic entre els quals hi trobem una nova edició de l’Open House, la Nit dels Museus, exposicions, una festa modernista, plats i postres inspirats en Jujol i una beca a Sant Joan Despí entre d’altres.

 

Destaca amb una significació especial el Congrès Intenacional al voltant de la figura de l’arquitecte i el seu llegat i la publicació de diversos treballs així com un llibre infantil.

 

Us mantindrem informats a mesura que es vagin concretant les dates dels diferents actes

Comentarios