Overblog
Seguir este blog Administration + Create my blog
ARXIV JVJOL

Butlletí digital de notícies de l'Arxiu Jujol contacte: arxiujujol@tinet.cat ARXIU JUJOL

Forum Empresarial

Publicado en 30 Noviembre 2018 por ARXIV JVJOL

Amb motiu de l'Any Jujol140 el Fòrum Empresarial de Sant Joan Despí s'ha celebrat per primer cop al Centre Jujol-Can Negre. Concretament, a les noves golfes que Jujol va donar a l'antiga masia. Després del fòrum, els assistents han fet una visita guiada per l'edifici.

Comentarios

CONFERÈNCIA A CREIXELL

Publicado en 23 Noviembre 2018 por ARXIV JVJOL

El passat dia 12 de novembre, va tenir lloc al Centre Cultural Cal Cavaler de Creixell una conferència dins el cicle “Jujol i la seva petjada a les comarques del Camp de Tarragona” impartida per Josep M. Buqueras i Bach, president de la Fundació Trencadís i aparellador. En la seva exposició Buqueras va descriure amb profunditat l’abast de l’obra jujoliana al Camp de Tarragona, posant l’accent en obres tan representatives com el Campanar de Creixell, els elements del temple parroquial de Bonastre o aquells del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre de Tarragona. Es va cloure l’acte amb un torn de preguntes que Buqueras va respondre amb un ampli coneixement del tema exposat. L’assistència de públic va ser notable.

Comentarios

VISITA A L'ESPAI JVJOL

Publicado en 19 Noviembre 2018 por ARXIV JVJOL

El passat dissabte, 17 de novembre, l'Espai Jvjol ubicat a la seu del Gremi de Pagesos de Tarragona va rebre la visita d'un nombrós grup de santjoanencs en el marc de la cel·lebració de l'any JVJOL140. Després s'encaminaren a les obres jujolianes de Vistabella i Vallmoll.

Comentarios

JVJOL A LA XINA

Publicado en 19 Noviembre 2018 por ARXIV JVJOL

L' artista tarragoní Joan Serramià, conegut per la seva versatilitat en diverses disciplines del disseny com són l'escultura o la joieria, ha estat un dels participants estrangers  a la “5th Chengdu Creativity and Desing Week”, que ha tingut lloc del 9 al 12 de novembre en aquesta ciutat de la Xina, que és la quarta més gran del país amb 20 milions d' habitants.

 

Convidat pel govern de la ciutat i organitzadors de la fira, Serramià ha participat en dues vessants: per una banda presentant l'exposició d'una petita mostra de 24 peces, joies creades per ell i inspirades en motius de la Casa Milà . D'altra amb una conferència oferta a la Bamboo Craft Village, de la mateixa ciutat, sobre les formes orgàniques del llenguatge creatiu d' Antoni Gaudí. “A Xina hi ha una gran fascinació per l'obra de Gaudí, el nostre arquitecte més internacional; i volen emmirallar-se en part de la seva obra per poder materialitzar la seva essència en formes tangibles al seu país”, comentava Serramià. Aprofitant l'avinentesa de la conferència, i “davant de l'entusiasme que manifesten per l' obra de Gaudí  i les seves formes”, va voler posar en valor i donar a conèixer la figura de l’artista / arquitecte tarragoní Josep Mª. Jujol, col·laborador principal de Gaudí.  Per això va presentar un vídeo preparat per l’Arxiu Jujol, on es va visualitzar la seva obra y projectes.  Segons Serramià, “a Chengdu van quedar fascinats en veure les múltiples possibilitats del modernisme del moment i com aquesta corrent artística ha perdurat encara amb força al llarg dels anys”.

Després de la conferencia varies persones van demanar al Joan Serramià  més informació respecte a Josep Mª Jujol.

 

 

 

 

 

Comentarios