Overblog
Seguir este blog Administration + Create my blog
ARXIV JVJOL

Butlletí digital de notícies de l'Arxiu Jujol contacte: arxiujujol@tinet.cat ARXIU JUJOL

Centenari del Coronament de Creixell

Publicado en 23 Abril 2018 por ARXIV JVJOL

Amb motiu del Centenari del coronament del Campanar de l’Església Parroquial de Sant Jaume de Creixell (Camp de Tarragona) el 1917  i restaurat per l’arquitecte Pep Llinàs l’any 2012 s’han organitzat diversos actes commemoratius amb un destacat to festiu, esdevenint tota la cel·lebració una clara mostra d’estima de tot el poble vers l’obra jujoliana. Com a petjada indeleble d’aquest homenatge dels creixellencs vers el seu preuat campanar l’artista local Susa Torres ha creat una alegre i colorista composició de trencadís que perdurarà en el temps per recordar l’efemèride. L’acte va comptar amb la presència de nombroses autoritats i les actuacions de grups folcklòrics del municipi.

 

Comentarios

Ensurt a Constantí

Publicado en 23 Abril 2018 por ARXIV JVJOL

La matinada del passat 16 d’abril l’Església Parroquial de Sant Feliu de Constantí (Tarragonès) va patir l’enfonsament d’una part de la teulada. L’edifici que romania tancat al públic des de feia temps per la presència d’escletxes importants que podrien afectar la integritat estructural del temple, conté importants obres de Jujol, reixes, mobiliari, escultures que sortosament no han patit cap desperfecte atès que va ser la part central del primer tram el més afectat. Està en estudi la salvaguarda d’aquestes peces.

 

FOTO: Àngel Juanpere

 

Comentarios

Conferència a Vallmoll

Publicado en 23 Abril 2018 por ARXIV JVJOL

Dissabte 21 d'abril va tenir lloc a la Parròquia de Santa Maria Assumpta de Vallmoll (Alt Camp) a la iniciativa del sr. rector Mn. Bravo,

la conferència sobre el tema "Jujol arquitecte de Déu" on d'una manera resumida es va parlar de les construccions religioses que aquest il·lustre arquitecte va realitzar al llarg de la seva vida en vint-i-cinc temples.

Fou il·lustrada amb 27 imatges projectades amb els corresponents comentaris per part del conferenciant, Josep M. Jujol junior.

Assistiren a l'acte 198 persones vingudes de diferents poblacions de l'Alt Camp que quedaren molt complaguts.

Comentarios

ARTICLE "Barcelona redescubre el genio de Jujol"

Publicado en 23 Abril 2018 por ARXIV JVJOL

A la secció "VIVIR" del diari La Vanguardia de Barcelona, el passat dia 22 d'abril va ser publicat un extens article signat per Lluís Permanyer, persona amb un dilatat coneixement de la història de la Ciutat Comtal i fervorós admirador de l'obra de Jujol. L'article molt ben documentat exposa en poques pinzellades la relació que va tenir Jujol amb l'arquitecte riudomenc Antoni Gaudí. Permanyer ha llegit el llibre "Jujol en Barcelona" editat per l'Arxiv Jvjol el 2017 i destil·la les millors pàgines d'aquest assaig amb afirmacions tan categòriques com: "De haber sucedido a Gaudí en la dirección de la Sagrada Família, Jujol habría evitado el pastiche". Audaç i brillant com sempre l'articulista Permanyer no deix indiferent a ningú.

 

Comentarios

Conferència "L'empremta de Jujol"

Publicado en 6 Abril 2018 por ARXIV JVJOL

El passat dia 5 d’abril va tenir lloc a la seu del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona la conferència impartida per Josep M. Buqueras i Bach, president de la Fundació Trencadís i arquitecte tècnic. Simultàniament es van projectar algunes imatges de l’obra de Jujol. L’acte va comptar amb una notable participació i serví per il·lustrar la petjada de l’arquitecte al Camp de Tarragona.

 

Comentarios